Oprogramowanie sprzętowe oparte na kompilacji testowej McMCC 18042025 dla Tiger Combo z edytorem BISS.
Zgodnie z obietnicą McMCC dodałem do mojego oprogramowania możliwość pobierania i usuwania kluczy BISS, aktualizowania i dodawania nowych, a także, po naciśnięciu przycisku 8 na liście kanałów, dostęp do edycji kluczy.
Format tekstowy kluczy BISS pochodzi z Oscam-Emu, przykład listy roboczej SoftCam.key można pobrać tutaj
https://github.com/MOHAMED19OS/SoftCam_Emu
Działa tylko opcja formatowania z określonym identyfikatorem usługi i identyfikatorem wideo, jak na liście pod podanym linkiem.
W edytorze należy wprowadzić 2 klucze jednocześnie, nawet jeśli jest tylko jeden, drugi należy powtórzyć.
Limit nagrywania wynosi 500 kluczy. Jeśli wystąpią problemy, należy przywrócić domyślne wartości kluczy lub utworzyć nową listę, zastępując wszystkie klucze.
Aby włączyć tryb „ALL”, należy odłączyć konsolę od zasilania i przywrócić ustawienia fabryczne.
Alternatywny firmware dla Tiger X90 / X100 HD oparty na kompilacjach McMCC dla 15062025.
- W oprogramowaniu układowym Tylko FTA, BISS, ale można połączyć się z zewnętrznym OSCAM-em za pomocą protokołu CAPMT.
Jest wsparcie dla T2MI, m.in. na Astrze 4A (4,8°E) i Astrze 3C (23,5°E).
Działa IPTV, pogoda itp.
- Wsparcie dla EAC3, AC3, dodatkowo Flac i Ogg/Vorbis.
- Wsparcie dla odtwarzania plików audio w formacie APE.
- Funkcja wyświetlania zegara na ekranie z możliwością ustawienia jego położenia.
- Funkcja wyłączania dekodera za pomocą timera za pomocą kodu 8888 z pilota. Aby wprowadzić ten kod, tryb LCN musi być wyłączony, domyślnie jest wyłączony. Ustawianie wartości dla timera wyłączania odbywa się za pomocą przycisków CH + i CH-.
- Przeglądanie kodów przycisków pilota znajdujących się w pliku keymap.xml. W tym celu należy wyłączyć opcję „Automatyczna numeracja LCN” w menu Programy, przejść do trybu przeglądania kanałów i wybrać kod 7789 na pilocie, pojawi się okno umożliwiające odczytanie kodów pilota.
- Emulator gry, obsługiwane są joysticki USB, można grać za pomocą pilota.